Grafische werkplaats, Den Haag

Ode aan John

06-09-2019 t/m 08-09-2019

We gaan drie dagen los met de inkten, zeefdrukramen en materialen van John de Rijke. Hij was een van de oprichters van de Grafische Werkplaats en jarenlang beheerder van deze werkplaats. John is in hart en nieren een zeefdrukker die het experiment niet uit de weg ging. Hij zeefdrukte met o.a. honing, frambozen en grafiet op papier of in een abstract geometrische vormentaal op bijzondere ondergronden zoals multiplex.

Door fysieke omstandigheden is John niet meer in staat te zeefdrukken en staan zijn ramen en inkten nu in ongebruik. We nodigen daarom kunstenaars en vormgevers uit om nu hiermee hun ‘eigen John’ te maken tijdens deze drie maakdagen en hun werk naast de tentoongestelde werken van de echte John te hangen. Deze informele expositie is in de werkplaats een week te zien, waarna het geheel verhuist naar de bovenruimte van de Haagse Kunstkring.

Er zijn geen kosten aan verbonden, mits je het materiaal van John gebruikt en je zelfstandig kunt zeefdrukken en de werkplaats al kent. Reserveren is wenselijk via info@grafischewerkplaats.nl

De expositie Ode aan John is in de zeefdrukruimte te zien t/m vr. 13 september en daarna in de Haagse Kunstkring, Denneweg, Den Haag van wo. 25 september t/m zo. 20 okt (opening za. 28 sept.)

Openingstijden:
Vr. 6 sept 10.00-17.00 uur
Za. 7 en zo. 8 sept: 13.00 -17.00 uur

Grafische werkplaats, Prinsegracht 16, 2512 GA Den Haag

www.grafischewerkplaats.nl