Print the City / Rub the Streets

Print the City / Rub the Streets is een veelzijdig kunst- en educatieproject, ontworpen om een breed publiek kennis te laten maken met de verschillende, vaak verborgen aspecten van grafiek.
In de hele Grafiek2019 periode – van 1 september tot en met 30 november - verkennen kleine groepjes onder begeleiding van ‘grafiekscouts’ hun stad of buurt om daar elementen te vinden waar een afdruk van kan worden genomen. Een putdeksel, steen, blad of boomstronk, alles is mogelijk.

Overal in het land - van Friesland en Zeeland tot aan Maastricht- zijn er al mensen spannende en totaal verschillende plannen aan het smeden om in september, oktober en november los te barsten. Er is een speciale banner ontworpen voor dit project. Je kunt deze banner gebruiken bij aankondigingen van Print & Rub activiteiten (hier is de downloadlink) in combinatie met het logo van Grafiek2019.

Op 7 septemberis de kick-off van dit publieksevenement in Utrecht en start vanuit het Huis van Betekenis. En met het symposium op 29 november in het Centraal Museum eindigt Grafiek2019 ook weer in Utrecht. Van het Print & Rub festijn zullen daar dan ook weer resultaten te zien zijn!!

Ook op de Instagrampagina grafein_grafiek zullen de resultaten worden getoond met #PrintRub en #Printthecityrubthestreets.

Voor grafiekscouts is hier ook een pagina met Inspiratie en tips voor Print-Rub. Als jij goede tips hebt, dan horen we die graag om met de grafiekscouts te delen!