Print the City / Rub the Streets

Print the City / Rub the Streets is een veelzijdig kunst- en educatieproject van Grafein, ontworpen om een breed publiek kennis te laten maken met de verschillende, vaak verborgen aspecten van grafiek. Ouders kunnen met hun kinderen deelnemen, grootouders met hun kleinkinderen, schoolkinderen, ouderen, nieuwe Nederlanders. Iedereen kan meedoen.

In de hele Grafiek2019 periode – van 1 september tot en met 30 november - verkennen kleine groepjes onder begeleiding van ‘grafiekscouts’ hun stad of buurt om daar elementen te vinden waar een afdruk van kan worden genomen. Een putdeksel, steen, blad of boomstronk, alles is mogelijk.

Overal in het land zijn initiatieven ontstaan om in september, oktober en november los te barsten met dit project.

Op 7 september was de kick-off van dit publieksevenement in Utrecht. 15 scouts deelden technieken en tips, lieten werk zien en gingen los met rubben en printen. In het Huis van Betekenis in Utrecht. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn, maar alle informatie wordt gedeeld.

Luuk Huiskes maakte de foto's binnen en buiten tijdens het rubben en printen.

Gelukkig konden we ook nog even de straat op, toen de zon doorbrak.

PP Producties maakte een korte film over de Kick-off.

Print & Rub from Peter-Paul van der Houven on Vimeo.

Geïnspireerd en vol mooie plannen gaan de scouts de komende maanden aan de slag.

Met het symposium op 29 november in het Centraal Museum eindigt Grafiek2019 ook weer in Utrecht. Van het Print & Rub festijn zullen daar dan ook weer resultaten te zien zijn!!

Op de Instagrampagina grafein_grafiek zullen de resultaten worden getoond met #Printthecityrubthestreets.

Houd de pagina met initiatieven in de gaten, dan kun jij misschien ook meedoen in je omgeving.