speerpuntprojecten van Grafein

De speerpuntprojecten zijn in ontwikkeling. Dit is het overzicht per 08-05-2019.

Print the City / Rub the Streets, Landelijk publieks / educatieproject gedurende Grafiek2019.

Bijna twintig grafiekscouts hebben zich al aangemeld; enthousiaste reacties komen gestaag binnen, met de meest mooie plannen voor basisschoolleerlingen, leerlingen voortgezet onderwijs, ouderen en andere groepen. Op 23 mei houden we een bijeenkomst in Utrecht om samen met de ‘scouts’ te kijken of er nog meer mogelijk is; om met elkaar in contact te komen en vanuit Grafein meer gedetailleerde informatie te geven. Ook meedoen? Neem dan contact op met Cisca Poldervaart, de coördinator van het project.

Ad Dekkers (1938-1974), een project rond de internationaal bekende Nederlandse kunstenaar, in samenwerking met TU/e, Beeldenstorm / Daglicht Eindhoven en andere samenwerkingspartners, in november 2019. De tentoonstelling die hieruit voortvloeit, is voor iedereen toegankelijk en zal plaatsvinden in het Atlasgebouw van de TU/e.

Changes - Human Form & Nature
Bulgarian artists in a changing culture
Een internationaal uitwisselingsproject met kunstenaars uit Bulgarije met een tentoonstelling van 12 t/m 29 september 2019 aan de Korte Vijverberg 2 in Den Haag.

Mastering Rembrandt: etching in process
Masterclass voor een geselecteerde groep kunstenaars, in samenwerking met Museum het Rembrandthuis en een bijzondere tentoonstelling van 10 t/m 27 oktober in AHAC, Amsterdam House of Arts & Crafts, Oudeschans 21 in Amsterdam.

Panta Rhei, een symposium rond een actueel grafisch thema op een centrale plaats in Nederland.

Om deze projecten te realiseren is subsidie aangevraagd bij diverse fondsen.logo stichting grafein